Jedan sve osim običan umak od mljevenog mesa.
UPOZORENJE!
Samo za one koji svoju hranu vole malo 'žešću'.
Sastojci (za 6 osoba):
- 750g mljevenog junećeg mesa
- 1 kapula (crveni luk)
- 2 režnja luka
- peršin svježi
- papar
- sol
- ljuta crvena paprika
- pelati ili pasirana rajčica
Priprema:
1. Nasjeckati kapulu i dva režnja luka na što manje komadiće, te ih prodinstati na malo ulja.
2. Dodati meso i lagano pirjati dok meso ne dobije smeđu boju.
3. Dok pirjate meso, dodajte sol, papar, crvenu papriku, chilli i svježi nasjeckani peršin, te sve dobro promiješajte.
4. Kad meso dobije boju, dodajte nasjeckane pelate, lovor i vodu i pustite da kuha na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
5. Kuhajte sat vremena, a po potrebi dodajte još vode. Nakon 30ak minuta dodajte pola deca bijelog vina.
6. Nakon otprilike sat vremena, kad se umak zgusne, jelo je gotovo!
Poslužite sa svojom najdražom tjesteninom!
Nekoliko korisnih savjeta:
- Recept možete prilagoditi prema sastojcima koje imate u kuhinji. Primjerice, možete koristiti svježu rajčicu, pelate ili pasiranu rajčicu. Umjesto svježeg luka, možete koristiti i onaj u prahu. Ako nemate svježeg peršina, slobodno koristite suhi.
- Za one koji nisu veliki ljubitelji začinjene hrane - umjesto ljute crvene paprike stavite slatku. Chilli nemojte izbaciti jer bi umak izgubio svoj specifičan okus, no slobodno ga stavite manje.
- Kao prilog preporučamo salatu od matovilca, a tjesteninu možete posuti parmezanom.
2. Dodati meso i lagano pirjati dok meso ne dobije smeđu boju.
3. Dok pirjate meso, dodajte sol, papar, crvenu papriku, chilli i svježi nasjeckani peršin, te sve dobro promiješajte.
4. Kad meso dobije boju, dodajte nasjeckane pelate, lovor i vodu i pustite da kuha na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
5. Kuhajte sat vremena, a po potrebi dodajte još vode. Nakon 30ak minuta dodajte pola deca bijelog vina.
6. Nakon otprilike sat vremena, kad se umak zgusne, jelo je gotovo!
Poslužite sa svojom najdražom tjesteninom!
Nekoliko korisnih savjeta:
- Recept možete prilagoditi prema sastojcima koje imate u kuhinji. Primjerice, možete koristiti svježu rajčicu, pelate ili pasiranu rajčicu. Umjesto svježeg luka, možete koristiti i onaj u prahu. Ako nemate svježeg peršina, slobodno koristite suhi.
- Za one koji nisu veliki ljubitelji začinjene hrane - umjesto ljute crvene paprike stavite slatku. Chilli nemojte izbaciti jer bi umak izgubio svoj specifičan okus, no slobodno ga stavite manje.
- Kao prilog preporučamo salatu od matovilca, a tjesteninu možete posuti parmezanom.
Sretno plivanje u blogerskim vodama!
OdgovoriIzbrišiDobro nam dosla i samo napred sa recepticima, slobodno pitaj ako negde zapne.:))) p.s. rucak za cistu peticu 5+!:))))
OdgovoriIzbrišiDobro došla u blogerske vode! Hvala ti što si se kod mene javila i hvala ti na čitanju, a drago mi je da ti se moji recepti sviđaju, barem koliko se i meni sviđa ovaj tvoj. Odličan, ovakav ručak rado imam na stolu, bilježim !
OdgovoriIzbrišiDobro došla! Lep recept, dalje čekam s nestrpljenjem!
OdgovoriIzbrišiDobro dosla! Dobar pocetak, samo nastavi... tu sam ako ti nesto zatreba... Drzim ti palceve!
OdgovoriIzbrišiUh, ovo je blog za mene :D Sretno!
OdgovoriIzbrišiOvo je super ručak! Dobro došla :)
OdgovoriIzbrišiDobro došla i da znaš da obožavam sve što je ljuto.
OdgovoriIzbriši